Clipper Thee – Biologisch en Fairtrade

3 oktober 2013

Clipper thee Het Engels theemerk Clipper is sinds een tijdje verkrijgbaar in Nederland. De thee is gemaakt van biologische ingrediënten van Fairtrade plantages in Afrika en Azië.

Op alle theesoorten van Clipper is het Fairtrade logo te vinden. Dat betekent, betere prijzen en arbeidsomstandigheden voor de boeren en een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in de lokale projecten. Projecten voor bijvoorbeeld de verbetering van lokale infrastructuur, schoolprojecten en medische voorzieningen. Clipper heeft een lange historie met Fairtrade en was in 1994 één van de eerste bedrijven die zich aansloot bij de Fairtrade organisatie.

Clipper thee Alle beschikbare smaken op een rijtje.

Clipper is bij Albert Heijn te koop in de smaken Earl Grey, Groene Thee, Groene Thee & Citroen en Citroen & Gember. In natuurvoedingswinkels zijn daarnaast de smaken Pepermunt, Zoethout & Munt, Rozenbottel & Hibiscus en Groene Thee & Aardbei verkrijgbaar.

Clipper thee Ik ontving de 4 smaken die bij Albert Heijn verkrijgbaar zijn: Earl Grey, Groene Thee, Groene Thee & Citroen en Citroen & Gember. Dit zijn gelijk de 4 soorten smaken waar ik het meest van houd in thee. Niet te zoet en de thee wordt niet te veel overheerst door aparte smaakjes.

De Citroen & Gember thee heeft aangenaam verrast. Deze smaken kunnen namelijk nogal scherp en overheersend zijn. De gember geeft echter een zachte smaak aan de thee.

De groene thee, doet mij denken aan de thee die ik wel eens bij de Japanner heb gedronken. Waarbij je een lichte, bijna nori-achtige smaak proeft. Erg lekker. Toevoeging: op de verpakking staat dat je er kokend water op moet gieten. Voor groene thee kun je het water beter even laten afkoelen (liefst 70-80 graden), zodat de smaken het beste tot hun recht komen.

De Earl Grey and citroen thee, smaken ook prima. De Earl Grey is licht fris en de citroen thee is niet overheersend.

Als ik echt een favoriet zou moeten kiezen, dan zijn dat de Groene thee en de Earl Grey. De twee meest “normale” smaken, al zijn de andere heel fijn om mee af te wisselen.

Naast dat de thee biologisch is én fairtrade, vind ik de verpakking ook nog eens heel mooi. Per pakje zitten 20 zakjes om 20 kopjes thee te zetten.

Heb jij al Clipper thee geprobeerd en welke is jouw favoriet?

 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

3 reacties op Clipper Thee – Biologisch en Fairtrade

 1. 04-10-13 09:37

  Ik heb laatst de groene thee met citroen variant geprobeerd, en vond deze erg lekker!
  Heel puur en met een goede citroensmaak (niet bitter of zo). Nu maar even snel bij AH de rest van de smaken kopen 🙂

 2. 04-10-13 20:28

  Ik heb toevallig gisteren de citroen en gember thee gekocht en geprobeerd, heel erg lekker! 😀

 3. 22-10-13 10:53

  Vind de groene thee echt erg lekker!

Reageer