Broodje warm vlees met Rosbief en Kaas

27 oktober 2015

Broodje warm vlees met Rosbief en Kaas Dit broodje warm vlees is geïnspireerd op de Amerikaanse “Philly cheesesteak”. Een broodje met dunne plakjes gebakken rundvlees, uien en kaas.

In deze makkelijke versie gebruik ik plakjes rosbief van de vleeswaren afdeling en niet een stuk rosbief dat nog rauw is.

Ingredienten per broodje:
1 broodje of ½ stokbrood
100-130 g rosbief, dungesneden plakjes vleeswaren
2 plakjes cheddar
1 kleine ui, halve ringen
Optioneel: ingelegde rode ui
Optioneel: srirachasaus
Boter of olie om te bakken
Peper en zout

Snijd de rosbief in stukjes van ongeveer 4 cm en haal de plakjes los van elkaar.

Verwarm olie of boter in de pan en bak de halve ui ringen, totdat ze zacht zijn met een beetje bite.

Zet het vuur hoog en voeg de stukjes rosbief toe. Roer de plakjes los van elkaar en laat even goed aanbakken. Breng op smaak met peper en zout.

Schuif het vlees tegen elkaar aan en leg er de plakjes cheddar op om te smelten. Doe daarna het vlees met de uien en de kaas op het broodje. Je kan eventueel ook de kaas pas in het broodje op het vlees leggen.

Voor wat extra pit voegde ik een beetje sriracha toe en als tegenhanger voor de kaas en het vlees voegde ik een zure smaak toe in de vorm van ingelegde uien.

Broodje warm vlees met Rosbief en Kaas Hierboven zie je de binnenkant van het broodje. Misschien niet heel sexy, maar heel erg lekker! In plaats van sriracha en ingelegde uien kun je bijvoorbeeld plakjes jalapeno toevoegen. Ook wordt er nog wel eens paprika met de uien en het vlees meegebakken.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

Reageer