Bokkenpootjes macarons van Babsjuh

14 april 2017

Bokkenpootjes macarons Soms lukt iets zo goed dat het jammer zou zijn om het niet te delen. Dit geldt zeker voor deze prachtige en heerlijke bokkenpootjes macarons van Barbara.

Via Twitter vroeg ze wat ze met haar overgebleven eiwitten moest gaan maken en als keuze had ze macarons, schuimpjes en bokkenpootjes opgegeven. Ik kwam met het idee voor bokkenpootjes macarons en Barbara die is niet kinderachtig, die maakt er gelijk een mooi recept van dat je op haar website terug kan lezen.

Bokkenpootjes macarons Ik had afgelopen weken al een aantal andere baksels geprobeerd die mislukt waren. Canelés die niet uit de vormpjes wilden komen, waarbij ik de resten uit de bakvormpjes moest schrapen en ook nog een blondie die een (overigens lekkere) luchtige cake werd in plaats van een stevige fudgy blondie. Volgens Barbara moest ik toch echt eens aan die bokkenpootjes macarons beginnen en gisteren heb ik ze eindelijk gemaakt. Vandaag zijn ze alle 12 al op, oeps!

Bokkenpootjes macarons Ik ben dus niet zo bedreven in het bakken, maar deze koekjes zijn dus helemaal niet moeilijk om te maken. Ik had ze iets te groot gespoten, waardoor ik uiteindelijk 12 bokkenpootjes macarons maakte in plaats van 15. Het belangrijkste is dat je het eiwit vetvrij en lang genoeg opklopt. Ik twijfelde nog of ik de koekjes voor de helft in chocolade zou dippen, maar ze zijn al zoet genoeg van zichzelf. Dat hebben ze qua smaak niet nodig. Verder heb ik de oploskoffie in de vulling vervangen met een theelepel koffie extract.

Ga naar haar website en maak die bokkenpootjes macarons of een van haar andere recepten.

 •  
 •  
 •  
 • 6
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

3 reacties op Bokkenpootjes macarons van Babsjuh

 1. 17-04-17 09:49

  Omg dit ziet er goddelijk uit!
  Ga je het recept van de luchtige cake wel nog delen?

  • 18-04-17 14:01

   Dankjewel!

   Voor de cake was het dit recept, maar ik klopte het chocolade/botermengsel op met de eieren. Had er verder ook geen frambozen in gedaan, want ik wilde het als basis recept testen.

   • 20-04-17 23:19

    Dat ziet er wel ook goddelijk uit! Thanks!

Reageer