Apple Crumble bars

17 september 2012

Apple Crumble bars Er lagen nog een boel appels die toch echt een keer op moesten. Op zoek naar eenvoudige appeltaart recepten, bedacht ik me dat ik makkelijk een variant op mijn linzenstukjes recept kon maken.

Ik wist niet hoe ik ze moest gaan noemen.. Ik maakte er maar Apple Crumble bars van.

Ingrediënten:
350 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram fijne (riet)suiker
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
150 gram koude boter
3 el melk
1 ei
3 kleine appels
Paar eetlepels suiker
Kaneel
Amandelsnippers
Pecannoten

De bereidingswijze is voor een groot deel hetzelfde als voor de linzenstukjes.

Meng het zelfrijzend bakmeel, zout, rietsuiker en vanillesuiker door elkaar in een ruime kom. Snij de boter in blokjes en wrijf deze tussen duim en wijsvinger tot een fijn broodkruim totdat alle boter is opgenomen en geen klontjes meer over zijn.

Maak in het midden een holletje en doe daar de melk en het ei in. Roer dit met tafelmes door elkaar waarbij je steeds meer van het droge mengsel meeneemt. Blijf zolang doorroeren totdat alles goed vermengt is en al het vocht goed verdeeld is. Het lijkt nu op grof broodkruim zie foto hieronder. Hou deze grote kruimels intact. Zet in de koelkast.

Linzenstukjes

Bekleed een vierkant brownieblik met bakpapier. Zorg voor wat overtollig papier, zodat je de bars er later makkelijk uit kan halen. Verwarm alvast de oven voor op 170C.

Schil de appels en snij ze in kleine dunne plakjes. Meng hier een aantal eetlepels suiker en wat kaneel door.

Doe de helft van de kruimels in het blik en druk deze aan met de achterkant van een lepel.

Linzenstukjes Over deze laag verdeel je de stukjes appel zo gelijkmatig mogelijk. Hier overheen komen de rest van de kruimels. Verdeel de amandelsnippers en pecannoten over de kruimellaag.

Bak in het midden van de oven voor ongeveer 40-50 minuten. De bodem kun je controleren door een hoekje aan het bakpapier op te tillen. Bak eventueel wat langer waarbij je het regelmatig in de gaten houdt.

Laat in het blik afkoelen, haal uit de vorm en snijd in repen.

Apple Crumble bars

Een makkelijk recept waarbij je geen deeg hoeft uit te rollen of kneden. De pecannoten smaakten erg lekker bij de appelvulling. Mocht je geen amandelsnippers hebben, sla die dan over, maar probeer er wel pecannoten bij te gebruiken.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

10 reacties op Apple Crumble bars

 1. 17-09-12 14:17

  Dat ziet er lekker uit en super herfstig (hoewel ik alles met appels herfstig vind ;))

 2. 17-09-12 14:30

  Oeh wat heerlijk herfstig! ^-^ Al vind ik appelframbozencrumble nóg lekkerder!

 3. 17-09-12 18:11

  Hmmmm, wat ziet dat er heerlijk uit. En lekker met die pecannoten!

 4. 17-09-12 18:49

  Ziet er heerlijk uit! En pecans! <3

 5. 17-09-12 21:01

  Het lijkt me heerlijk, goed idee!

 6. 17-09-12 21:31

  Oh wat lekker 🙂 Het is ook echt weer voor apple crumble!

 7. 17-09-12 22:01

  Oeh la la, ziet er lekker uit! Ennn, ik heb ook nog appels liggen en de rest van de ingrediënten nog in huis. Dus als ik tijd vind, moet ik dit van mezelf echt even uitproberen!

  • 18-09-12 09:34

   Het is allemaal best snel gedaan. Langste duurt het wrijven van de boter.

 8. 21-09-12 10:51

  Wat ziet dit er heerlijk uit! Ik heb ook een heleboel appels in huis, dus als ik tijd en zin heb, dan ga ik dit weekend dit eens maken.

  • 21-09-12 12:45

   Laat me weten wat je er van vond :).

Reageer