Altijd in de Buurt

18 augustus 2016

altijdindebuurt1 Ik heb er een nieuwe favoriete plek in Rotterdam bij! Namelijk Altijd in de Buurt. Je vindt ze dichtbij Rotterdam Centraal in het Groot Handelsgebouw.

Ik kwam Altijd in de Buurt voor het eerst tegen via Instagram en zag dat ze onder andere “chicken & waffles” serveren. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar het is ontzettend lekker! Omdat ik die eens geprobeerd wilde hebben gingen we er snel langs.

Altijd in de Buurt

Aan de voorkant heb je een grote tafel en kleinere tafels met stoelen. Aan de bank tegen de muur vind je stopcontacten om je laptop op te laden. In combinatie met de gratis wifi erg fijn om hier een paar uur te werken. Ook de houten wand achterin met bankjes heeft stopcontacten en als je nog wat meer privacy of rust wil, dan kun je boven in de huisjes werken. Overigens vind ik de bankjes wat hard om echt een hele dag op te zitten werken, maar een halve dag moet zeker lukken.

Verder naar het aller belangrijkste, het eten! Ze hebben verschillende soorten gerechten, salades en hapjes. Naast de pannenkoeken met butterscotch of blauwe bessen ben ik erg benieuwd naar de kibbeling, cheese steak, bao met Peking eend en de zogenaamde Buurtsalon een variatie op de kapsalon.

Altijd in de Buurt Stefan en ik namen beide de Chicken ’n Waffles en sindsdien ben ik er helemaal van geobsedeerd. Zachte wafels, met sappige gefrituurde kip met een perfecte balans van specerijen. De siroop (ik vermoed maple syrup) maakt het niet overdreven zoet en de reepjes appel maken het wat extra fris. Ik weet niet of ik een volgende keer nog iets anders wil bestellen, maar we komen hier zeker vaker terug.

Altijd in de Buurt vind je op Weena 709 in Rotterdam een paar minuten lopen van Rotterdam Centraal. Kijk op hun Facebook pagina voor de openingstijden, op sommige dagen blijven ze wat langer open.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

8 reacties op Altijd in de Buurt

 1. 18-08-16 14:19

  Een werkrestaurant?
  Moet er niet aan denken, ook lekker met die mobieltjes.

  • 18-08-16 14:48

   Zo zou ik het niet noemen. Meer een lunchroom en bar waar je dus ook de mogelijkheid hebt om te werken zoals dat tegenwoordig op vele plekken kan.

 2. 18-08-16 15:18

  Ik laat mijn beurt voorbijgaan, leuke website 😉

 3. 22-08-16 11:03

  Altijd leuk om nieuwe hotspots te ontdekken!

 4. 22-08-16 14:27

  Klinkt en ziet er uit als een erg leuke plek! Ga ik zeker even opslaan voor als ik weer eens in Rotterdam ben!

 5. 22-08-16 19:06

  Ah wat een leuk plekje, deze kende ik nog niet! Ik woon vlakbij Rotterdam, dus hier ga ik zeker eens heen!

 6. 31-08-16 16:33

  Het ziet er leuk uit!

Reageer