Albert Heijn Super Juices

27 mei 2014

Albert Heijn Super Juices Je ziet ze steeds vaker voorbij komen, de groene smoothies, detoxsapjes en slow juices. Nu heeft Albert Heijn zijn eigen Super Juices in het assortiment. Ik heb alle smaken kunnen testen en zal je er wat meer over vertellen.

De Super Juices zijn te koop bij de AH en de AH To Go, al heb ik begrepen dat ze nog niet overal te vinden zijn. Er zit 250ml in een flesje en ze kosten € 1,69 per stuk. Of deze juices beter voor je zijn dan een stuk groente of fruit kan ik niet beoordelen.

De sappen zijn 100% onbewerkt, bevatten verse producten en hebben geen extra toegevoegde suiker. Een aantal sappen bevat wel ascorbinezuur/vitamine C, vermoedelijk voor de houdbaarheid en tegen verkleuring.

De AH Super Juice smaken

Rode bier & Appel: 80% Appel, 20% rode biet en antioxidant. Bevat 10 gram suikers.
Vrij zoet met een duidelijke bietjes smaak en een ondertoon van appel.

Spinazie & Selderij: 50% appel, 31% spinazie, 12% komkommer, 5% selderij, 2% limoen. Bevat 6 gram suikers.
De selderijsmaak komt hier wat meer naar voren dan de spinazie.

Boerenkool & Komkommer: 50% appel, 14% spinazie, 14% boerenkool, 14% komkommer, 5% selderij, 2% limoen en antioxidant. Bevat 7 gram suikers.
Smaak vergelijkbaar met de Spinazie & Selderij, waarbij de selderij nog wat sterker naar voren komt. Zoals je ziet bevat deze ook veel van dezelfde ingrediënten.

Wortel & Gember: 65% sinaasappel, 35% wortel, 0,5% gemberwortel en antioxidant. Bevat 6,5 gram suikers.
Smaakt vooral naar wortel en sinaasappelsap. Zelf kon ik de gember niet terug proeven. Stefan proefde het heel lichtjes. Deze smaak leek mij het lekkerst, maar viel door de geringe gember smaak toch wat tegen.

Framboos & Granaatappel: 41% granaatappel, 25% sinaasappel, 18% framboos, 15% appel, 2% limoen en antioxidant. Bevat 10 gram suikers.
Erg zoet en smaakt voornamelijk naar frambozen. Bevat nog de pitjes van de framboos, die ik niet erg prettig vind om te drinken.

Blauwe bes & Limoen: 50% blauwe bes, 49% appel, 1% limoen en antioxidant. Bevat 11 gram suikers.
Zoet met voornamelijk blauwe bessensmaak. De 1% limoen vind ik wat weinig, maar je proeft het er wel in terug.

Stefan en ik hebben de sapjes vergelijkbaar beoordeeld. Onze minst favoriete smaken waren de boerenkool en de spinazie sapjes. Na een half flesje gingen mij deze smaken toch een beetje tegenstaan. Onze favoriete smaken zijn Blauwe bes & Limoen, Appel & Biet en Framboos & Granaatappel. Wortel & Gember, hangt een beetje in het midden. Prima om te drinken, maar niet super lekker.

Qua prijs vind ik het moeilijk om te beoordelen. Het lijkt veel voor zo’n klein flesje, maar ik heb ook duurdere sappen voorbij zien komen.

De AH heeft ook grote glazen flessen Superfruit. Daar is bijvoorbeeld een Granaatappel/Framboos variant van. Deze kost € 1,99 voor 500 ml. Een stuk voordeliger dan de Super Juice versie.

Heb jij al een van deze sapjes getest en wat vond je er van?

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

3 reacties op Albert Heijn Super Juices

 1. 27-05-14 15:07

  Toevallig had ik van de week Granaatappel en Framboos gekocht. Op zich smaakte het best goed, maar ik vond het best een beetje zuur. De pitjes waren inderdaad in grote getale aanwezig, maar dat hinderde mij niet.

  De AH-sapjes vind ik altijd wel erg lekker, maar ik merk dat ik meer fan ben van fruitdrankjes dan de drankjes van groenten.

 2. 02-06-14 13:11

  Ben benieuwd naar het blauwe bessen en limoen sapje. Heb ze zelf nog niet geprobeerd. De groene smoothies trekken mij niet. Kies dan toch liever voor fruit.

 3. 05-06-14 10:34

  Ik vind de selderij/spinazie juist heel erg lekker fris. Goed gekoeld bewaren en het heeft iets weg van komkommer. Granaatappel/framboos vond ik ook prima te doen (lekker een beetje die zure bite en de pitjes gaven mij juist een extra verzadigd gevoel). Helaas heb ik de andere smaken nog niet kunnen proberen omdat ze ze gewoonweg niet in de winkel hadden
  (gemiste kans voor Appie) Hoe dan ook feit blijft dat smaken altijd per persoon verschillen en het is dus een kwestie van proberen 🙂 Suc6 met de gezonde levenstijl

Reageer