Aardbeien Frozen Yogurt zonder Ijsmachine

26 juni 2015

Aardbeien Frozen Yogurt zonder Ijsmachine Het heeft even geduurd, maar de temperaturen beginnen nu echt te stijgen. Dus kan ik dit recept met jullie delen! Met maar 3 ingrediënten maak je heerlijke aardbeien frozen yogurt zonder ijsmachine.

Dit is de eerste keer dat ik ooit ijs maakte. Ik heb geen ijsmachine en heb hierdoor nooit echt naar recepten voor ijs gekeken. Één keer eerder heb ik ooit eens een bevroren banaan proberen te pureren, maar dat eindigde in een ontplofte blender. Dit ijs is niet zo intensief en erg lekker.

Ik kwam een uitgebreide versie van dit recept tegen op de instagram van BBC Good Food. Op de frozen yogurt hebben ze daar nog shortbread koekjes en gevriesdroogde aardbeien verkruimeld. Dat ga ik de volgende keer bovenop dit ijs proberen.

Ingrediënten:
150g aardbeien
500g Griekse yoghurt, 10% vet
⅔ blikje gecondenseerde melk (met suiker, 1 blik is 397g)

Pureer de helft van de aardbeien met de gecondenseerde melk. Snij de andere helft in kleine stukjes en meng beide door de yoghurt.

Doe het mengsel in een plastic bakje met deksel in de vriezer en roer het na 1 uur door. In totaal heb ik 3 keer geroerd met een uur tijd er tussen.

Na zo’n 4-5 uur is het ijs stevig genoeg. Helemaal hard bevroren kun je het 15-20 minuten uit de vriezer laten staan om het schepbaar te maken.

In het originele recept wordt niet geroerd, maar ik deed het toch om minder ijskristallen te laten vormen en het ijs zachter te maken.

Aardbeien Frozen Yogurt zonder Ijsmachine

Het vocht in de aardbeien zorgt ervoor dat de stukjes aardbei vrij hard worden. Mocht je dit niet lekker vinden dan kun je alle aardbeien pureren en door de yoghurt mengen.

Ik gebruikte yoghurt met 10% vet. De hoeveelheid vet maakt het ijs meer romig en zacht.

Aardbeien Frozen Yogurt zonder Ijsmachine Hoewel het ijs niet ontzettend roze is gekleurd, heeft een goede aardbeiensmaak. Natuurlijk kun je er altijd nog meer fruit doorheen doen.

Recept aangepast van BBC Good FoodStrawberry Frozen Yogurt.

Welke smaken lijken jou nog meer lekker?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

7 reacties op Aardbeien Frozen Yogurt zonder Ijsmachine

 1. 26-06-15 17:08

  Wat ziet dat er lekker uit! Jammer dat mijn vriezer zo ontzettend klein is. Die ga ik heel snel leeg eten, hahaha.

  • 26-06-15 19:58

   Dankjewel :). Ik ken het probleem van de volle vriezer.

 2. 26-06-15 18:18

  Hoeft er helemaal niets door om het een beetje zoet te maken?

  • 26-06-15 20:01

   Het wordt zoet door het fruit en de gecondenseerde melk. De gecondenseerde melk is gezoet en bevat 55% suikers (43,5% toegevoegde suiker).

 3. 29-06-15 14:51

  Ijs maken is eigenlijk zo makkelijk! Dit ijs ziet er ontzettend lekker uit! Vraag me af of je iets zou kunnen doen om stukjes fruit niet keihard te laten bevriezen…

  • 29-06-15 15:42

   Misschien konfijten? Ik weet dat vet en suiker er voor zorgen dat het niet zo hard bevriest.

 4. Pingback: Aardbeien frozen yoghurt zonder ijsmachine - Hap en Tap

Reageer