Aardappelsalade met Erwtjes en Kervel

27 juni 2014

Aardappelsalade met Erwtjes en Kervel Ik ben dol op aardappelsalade in allerlei vormen. Van Limburgse koude schotel (kaw sjotel) tot Duitse kartoffelsalat, heerlijk.

Een kaw sjotel lukt nu wel redelijk, al maak ik die voor ons 2en nooit heel uitgebreid. Op de Duitse versie moet ik nog even goed oefenen. Verder varieer ik regelmatig met de ingrediënten om het iedere keer toch weer net anders te eten.

Dit keer kwamen een aantal ingrediënten uit onze regio: aardappelen van Dé Hoekschewaardse Telers, erwtjes en eitjes van Uit Je Eigen Stad en kervel van Stadskruid, beiden uit Rotterdam.

Aardappelsalade met Erwtjes en Kervel

Ingrediënten:
500 gram vast kokende aardappelen (Hoeksche Rooie)
200 gram ongedopte erwten
2 eieren, hardgekookt
3 el mayonaise
½ el ciderazijn
1 tl mosterd
3-4 el kervel, fijn gehakt
Peper en zout

Hoeksche Rooie aardappelen zijn kleine, vrij stevige aardappelen. Was ze goed schoon en snij de grotere aardappelen doormidden. Mocht je geen Hoeksche Rooie kunnen vinden, gebruik dan een andere vast kokende soort met een mooie schil.

Kook de aardappelen in de schil gaar en laat ze afkoelen. Dop in de tussentijd de erwtjes en blancheer deze in een paar minuten beetgaar. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Van 200 gram ongedopte erwtjes zal waarschijnlijk iets minder dan de helft van het gewicht overblijven.

Kook de eitjes en snij in stukjes. Roer de mayonaise, ciderazijn, mosterd en kervel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Snij de aardappelen in dikke plakjes van 1 tot 1½ cm. Roer voorzichtig de aardappelen, erwtjes, eitjes en dressing door elkaar. Aardappelsalade vind ik altijd het lekkerst wanneer deze een tijdje heeft gestaan. Daarom maak ik deze meestal al ’s middags of de avond van tevoren.

Aardappelsalade met Erwtjes en Kervel

We aten de aardappelsalade samen met tomaatjes van Rechtstreex en gebakken plakjes rookworst van Slagerij Ooteman. Jawel, ook uit Rotterdam.

Tomatensalade

De tomaatjes hadden we eenvoudig op smaak gebracht met extra virgin olijfolie, een beetje ciderazijn en peper en zout.

 • 6
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

5 reacties op Aardappelsalade met Erwtjes en Kervel

 1. 27-06-14 11:08

  Ik ben zelf ook gek op aardappelsalade. Gisteren nog gemaakt met sugarsnaps, gedopte tuinboontjes, erwtjes en flink wat diller erdoor. Zo lekker! Ik zal die van jou ook eens proberen, met kervel. 🙂

  • 28-06-14 16:06

   Klinkt goed! Lekker fris.

 2. 28-06-14 15:50

  Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n fan van aardappelsalade, maar ik heb dan ook nog nooit zelfgemaakte gehad. Misschien moet ik dat toch maar eens een kans geven, want dit ziet er veel lekkerder uit dan die prut uit de supermarkt ;).

  • 28-06-14 16:05

   Ik wilde het er bijna bij zetten, maar had het toch niet gedaan. Uit de supermarkt vind ik het echt nooit lekker. Meestal hebben ze zulke stevige aardappelen, dat ze wel half rauw lijken.
   Lekkerste is met een aardappel die ook echt smaak van zichzelf heeft.

 3. 09-02-15 13:16

  Wat een plaatje! Hij staat in mijn lijst met mooiste salades van mede foodbloggers:)

Reageer