Aardappelkroketjes met kaas en bieslook

20 april 2016

Aardappelkroketjes met kaas en bieslook Deze mooie aardappelkroketjes zijn gemaakt met kaas en bieslook en zijn óntzettend lekker!

Ze zijn makkelijk om te maken, maar je hebt er wel even wat tijd voor nodig. Je kan eventueel restjes aardappelpuree gebruiken. Wanneer je in de puree nog boter en dergelijke hebt gedaan, dan zou ik het mengsel wat verstevigen met 1 of 2 eetlepels bloem afhankelijk van de dikte van de aardappelpuree.

Aardappelkroketjes met kaas en bieslook Ik heb deze aardappelkroketjes zo weggesnoept, maar je kan ze ook serveren als bijgerecht.

Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks:
640 g kruimige aardappelen, geschild
70 g cheddar, geraspt
2 el bieslook + extra voor de topping, fijngesneden of geknipt
Peper en zout
2 eieren
Panko broodkruimels
Zure room
Pan olie of friteuse

Kook de aardappelen gaar, giet ze af en pureer ze met een stamper of pureeknijper. Laat de puree helemaal afkoelen.

Meng de afgekoelde puree met de geraspte cheddar, bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Kluts 2 eieren in een kommetje en strooi een flinke laag panko in een diep bord of kommetje.

Draai kleine balletjes, ongeveer ter grote van een bitterbal van de puree. Haal deze door het ei en daarna de panko.

De kaas in de balletjes kan een beetje smelten waardoor de balletjes kunnen lekken. Maak ze daarom niet te groot, zodat ze niet te lang hoeven frituren. Kleine balletjes houden ook beter hun vorm na het bakken. De grote balletjes kunnen een beetje inzakken.

Verhit de olie tot ongeveer 175°C en frituur de balletjes 2-3 minuten, totdat ze mooi goudkleurig zijn. Frituur niet te veel balletjes tegelijk, anders koelt de olie te veel af en moeten ze langer frituren.

Aardappelkroketjes met kaas en bieslook Ik serveerde de aardappelkroketjes met zure room die ik losser maakte met een beetje water. Bovenop nog wat extra bieslook. Wat verkruimeld spek er op of door de balletjes heen zou ook erg lekker zijn.

Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer jij iets koopt via deze link, verdient Nombelina een klein percentage om dit blog te ondersteunen.

 • 1
 •  
 •  
 • 24
 •  
 •  
Tags: , , , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

6 reacties op Aardappelkroketjes met kaas en bieslook

 1. 20-04-16 09:55

  Hmm ik zie mijn icoontje niet! Jij wel? Het kwam erop neer dat ik ze erg lekker vind.

  • 20-04-16 09:58

   Nee, ik ook niet, maar dankje :D.

 2. 20-04-16 12:20

  Ze zien er heerlijk uit!!

 3. 23-04-16 11:08

  Ja nu moet ik wel een friteuse of thermometer (dat is natuurlijk ook een optie) gaan kopen… ha ha ha! Het lijkt me zo leuk om zoiets een keer te maken.. maar kom er maar niet toe om zo een ding aan te schaffen! Maak jij ze in een pan of in een friteuse?

  • 23-04-16 11:24

   Ik heb ze dit keer in de friteuse gemaakt. (De olie wordt wel wat vies door de panko, dus liefst niet als die net ververst is.) In de pan doe ik het meestal op gevoel en test ik voorzichtig met een klein druppeltje water hoe heet de olie is. Ik moet zelf eens een suikerthermomether aanschaffen, maar ik maak niet zo veel zoetigheden.

Reageer