Spoelder – Online vlees bestellen

18 juni 2013

Dry Aged Rib eye Vorige week maakte ik mijn eerste bestelling bij Spoelder. Bovenstaand stukje vlees is dry aged Amerikaanse rib-eye die we aten met zelfgemaakte frietjes, mayonaise en onze eigen piccalilly.

Kijk verder voor de rest van de bestelling!

Spoelder - Online vlees bestellen Ten eerste vind ik het een mooie overzichtelijke website. De shop maakt gebruik van PostNL Checkout, dat betekend dat je via een PostNL schermpje de betaling regelt via iDeal en je direct een bezorgmoment kan kiezen. Ik werd er door verrast, maar vind het een erg handige en duidelijke methode!

Spoelder - Online vlees bestellen Mijn bestelling: Dry aged Amerikaanse rib-eye (2x150gram), Gooise gehaktbal(2x), Runderhamburger (2x), Slavinken (2x), English style worstjes (200gram) en een potje Ganzenvet om aardappelen in te bakken.

De totale bestelling was € 47,09 inclusief € 5,95 verzendkosten. Tot 40 euro zijn de verzendkosten € 15, tot 60 euro zijn deze € 5,95 en boven de 60 euro zijn er geen verzendkosten.

Geen hele goedkope bestelling. Het duurst was de rib-eye, in totaal € 19,48 en het potje ganzenvet € 9,95.

Ik moet wel zeggen, de rib-eye was heerlijk! Goed doorregen met vet, lekker mals en goede beefy smaak. We aten deze trouwens rare gebakken. De geur die vrij kwam tijdens het bakken was geweldig. We eten bijna nooit biefstuk, omdat het vaak tegenvalt. Deze is echt een aanrader, al is het om een keertje te proberen.

Slavink De slavinken aten we heel retro met een aardappelsalade, zoetzure komkommer en gevulde eieren. Het spek om de slavink was lekker zoutig en was sterker van smaak dan de slavink die je normaal bij de supermarkt koopt.

De rest van het vlees en het ganzenvet heb ik nog niet gegeten. Misschien dat ik daar nog over schrijf als ik ze in een recept verwerk.

In tegenstelling tot OkVlees verzend Spoelder het vlees niet bevroren. Wel zitten er ice packs bij om het vlees goed gekoeld te houden. Deze ice packs waren bij aankomst nog bevroren, dus alles is goed koud gebleven.

Bevroren of niet, ik heb er eigenlijk geen voorkeur voor een van beiden. Al zou bevroren in de zomer wellicht praktischer kunnen zijn.

Mijn bestelling is door Spoelder vergoed, dit heeft geen invloed gehad op mijn mening.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: , ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

11 reacties op Spoelder – Online vlees bestellen

 1. 18-06-13 11:47

  Zo dat ziet er erg smakelijk uit. Nu weet jij dat altijd mooi weer te geven maar ik krijg wel trek van zo’n rib-eye. 🙂

  Ben overigens op zoek naar een goede leverancier van wild zwijn. Zouden zij dat ook verkopen? Ik kijk zo wel even op hun site.

  Groetjes, Tessa

  • 18-06-13 12:00

   Zag het net op hun site staan, maar niet heel veel. Zie wild of gras gevoerd rund wel eens op sites staan die heel regionaal vlees bezorgen.

   Wat wil je gaan maken?

 2. 18-06-13 13:03

  Nou ik heb even gekeken en ze hebben het alleen in biefstuk versie. Ik wil er mee stoven/sudderen. Dus heb wat taaier vlees nodig. 😉

 3. 18-06-13 17:13

  Dat heb ik nou nog nooit gedaan, vlees bestellen via internet! Maar: het is het proberen waard! Zeker als je het druk hebt of er zitten alleen maar slechte slagers bij je in de buurt, dan is dit een uitkomst!

  • 18-06-13 19:01

   Zeker dat laatste. Heb niet veel keus qua slagers in de buurt en de supermarkt is toch vaak meh.

   Sws vind ik dingen uitproberen heel leuk, dus voor mijn blog is dan een mooi excuus ;).

 4. 18-06-13 22:38

  Heb je wel eens limousin rundvlees gegeten? Onze slager heeft dat en ik wil niks anders meer :D.

  • 19-06-13 08:16

   Nee nog nooit, welke slager? Is er een specifiek stuk wat ik geprobeerd moet hebben?

   • 19-06-13 10:06

    Ze doen volgens mij niet aan bezorgen maar ze zitten in Rotterdam vlak bij metro halte voorschotelaan. En het maakt niet zoveel uit wat je probeert, het vlees krimpt niet of nauwelijks. Bij het gehakt moet je zelfs vet bij doen om het rul te bakken. Ik ben niet zo’n vlees liefhebber maar hier heb ik moeite om niet alles mee te nemen ;). Ze hebben een website. http://www.slagerijkieboom.nl/. Het is een scharrelslager en ze hebben soms ook vlees van een essex varkentje, ook erg lekker.

    • 19-06-13 10:43

     Tnx! Deze heb ik al eens gezien! Heb een tijdje gezocht naar rund dat grasgevoerd is. Schijnt heel anders te smaken, normaal krijgen ze namelijk granen.

     Mocht ik een keer in de buurt zijn dan ga ik het zeker proberen.

     Heb je ook eens de dry aged beef geprobeerd daar? Door het rijpen krijgt het nog een sterkere beefy smaak. Heel lekker voor af en toe :).

 5. 19-06-13 11:12

  Het smaakt meer naar naar vlees. Je proeft echt het verschil tussen dit en de supermarkt. En de geur is ook beter van limousin. Dry aged is heel goed daar. De ossenhaas yammie.

 6. 19-06-13 22:21

  Was ik nooit opgekomen, vlees bestellen via internet! Gelukkig wel 2 fijne slagers en een poulier om de hoek, verwend dus. Het ziet er allemaal heerlijk uit! Slim, die icepacks. Ganzenvet is zo geweldig! Het is dat ik nog een beetje lief voor mijn hart wil zijn, anders at ik mijn aardappels nooit meer anders, haha.

Reageer