Review en Winactie: Recepten uit Tokyo

17 september 2015

Recepten uit Tokyo In dit boek met mooie vormgeving, prachtige foto’s en lekkere recepten vertelt Maori Murota over haar favoriete gerechten waar zij mee opgroeide in Tokio. Maori wil je kennis laten maken met de Japanse smaken en alledaagse Japanse gerechten.

Ik ontving dit boek om te recenseren, maar ik mag ook 1 exemplaar verloten! Eerst lees je wat je allemaal in het boek kan vinden.

Recepten uit Tokyo Hierboven zie je de indeling van de hoofdstukken.

Asa teishoku: ontbijt. Een traditioneel ontbijt bestaat uit rijst, misosoep, tsukemono (Japanse pickles), vis en eieren.

Ohiru: lunch. Japanners lunchen met makkelijke gerechten die snel op te eten zijn. Bijvoorbeeld noodles of rijst met vis of vlees die in een bentobox wordt meegenomen.

Bento: lunchbox. Een bento box bestaat uit proteïne zoals bijvoorbeeld vis, tofu of ei en rijst.

Oyatsu: zoete tussendoortjes. Japanse gebakjes zijn gebakjes heel zoet en compact. De Westers gebakjes die Japanners eten zijn juist heel luchtig.

Izakaya: een informele eetgelegenheid vergelijkbaar met een pub of tapasbar waar je verschillende soorten kleine gerechten kunt eten.

Uchishoku: familiekeuken. Alledaagse gerechten zoals salades, gestoofd vlees of gepocheerde vis.

Recepten uit Tokyo Naast de recepten vind je in het boek een klein overzicht van keukenbenodigdheden en ingrediënten.

Verder staat er nog een lijst in met de favoriete adressen van Maori in Tokio en vind je voor sommige recepten stap voor stap foto’s zoals voor het maken rijst en dashi.

Door het boek heen vind je ook verschillende foto’s uit Tokio. Bijvoorbeeld van de markt en izakaya bars of zie je een sobameester met de hand sobanoodles maken.

Recepten uit Tokyo Hierboven zie je verschillende soorten tsukemono (pagina 18), Japanse pickles. Met Chinese kool, knolraap of komkommer en wortel.

Recepten uit Tokyo Niku chazuké (pagina 148), rijst met rundvlees die overgoten wordt met thee.

Recepten uit Tokyo Bento hanami (pagina 78) een speciale bento die je eet bij het bekijken van de kersenbloesems. Deze is gevuld met onder andere shiitake, lotuswortel, ei en nanohana bloemen. De onderste bento is gevuld met onder andere tsukune (kipballetjes), spinazie, karaage (gefrituurde kip) en garnalen.

Graag zou ik meer aan jullie willen laten zien, maar er is gewoon te veel in dit boek dat er heerlijk en prachtig uit ziet. Daarom maar snel verder met de recepten die ik heb getest.

Recepten uit Tokyo Op de foto zie je 3 gerechten. Linksboven de tsukune (pagina 184), kipballetjes met onder andere gember en lente ui in een saus met mirin, sojasaus en oestersaus.

Linksonderin de korokke (pagina 222), aardappelkroketjes met vlees erdoor en een krokant panko laagje.

Rechtsboven nasu no miso itame (pagina 90), gebakken aubergine met miso en groene paprika.

Stuk voor stuk makkelijke en lekkere gerechten al vergen de korokke wel wat handelingen en een berg afwas. Je kookt namelijk eerst de aardappelen, bakt het vlees rul en maakt er daarna aardappelkoekjes van die je vervolgens paneert en frituurt.

Wat ik wel een beetje vreemd vond bij de kipballetjes was de oestersaus die in de saus zit. Het is een ingrediënt dat ik niet snel met de Japanse keuken zou associëren. Maori is van Japan naar Frankrijk verhuist en ik vraag mij af of er soms wat Franse toevoegingen in haar recepten zitten. Zo zag ik in het recept voor de karaage 1 theelepel kaneel voor de marinade staan. Een ingrediënt dat ik daar nooit in zou gebruiken. Het zou ook goed kunnen dat het recept zo in haar familie werd gegeten.

Mijn aubergine met miso en groene paprika zag er niet zo mooi uit, maar was ontzettend lekker. Je bakt en stoomt de aubergine even kort zacht en gaar, voegt de saus en paprika toe en klaar is Kees.

Er zijn nog genoeg andere recepten die ik uit het boek wil testen. Bijvoorbeeld de omelet gevuld met gebakken rijst, Japanse dumplings (gyoza) en misschien ook wel het recept voor zelfgemaakt zwarte sesamijs.

Recepten uit Tokyo is een prachtig boek met mooie foto’s en recepten. De recepten zijn niet ingewikkeld al is het, gelet op de ingrediënten, handig wanneer je een goede toko in je omgeving hebt.

Recepten uit Tokyo
Auteur: Maori Murota
Prijs: € 24,95
ISBN: 9789461431127
Uitgeverij: Good Cook

Winactie: hoe doe je mee?

– Laat onder dit artikel in een reactie weten dat je meedoet. Vul hierbij een geldig e-mailadres in, zodat ik contact met je kan opnemen.
– Dubbele deelnames worden gediskwalificeerd.
– Bij geen reactie van de gekozen winnaar wordt na 2 weken een nieuwe winnaar gekozen.

Niet verplicht maar wel leuk:

– Volg Nombelina’s Foodblog via Facebook, Twitter of Bloglovin.

Je kan meedoen tot en met dinsdag 22 september 2015, 12:00 uur! De winnaar krijgt persoonlijk bericht via e-mail. Deze winactie is alleen voor verzending binnen Europa.

De winactie is gesloten en de reacties zijn uitgeschakeld.

Helaas heb ik van de eerst getrokken winnaar geen reactie ontvangen. Daarom is er een nieuwe winnaar geloot en dat is Mieke!

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf

Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer jij iets koopt via deze link, verdient Nombelina een klein percentage om dit blog te ondersteunen.

Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

41 reacties op Review en Winactie: Recepten uit Tokyo

  1. 17-09-15 15:01

    Omg zo leuk dit boek. Hebben haha!

    *ik doe mee c:* < of hoe doe je dit

    • 17-09-15 15:14

      Ik heb net even je e-mailadres uit je reactie verwijderd. Zo staat hij niet publiek :).

  2. 17-09-15 15:05

    Ik doe mee aan de winactie, ziet er uit als een mooi kookboek met lekkere recepten. Daarbij van een land/stad waarvan ik weinig gerechten ken, zou een leuke kennismaking zijn 🙂

  3. 17-09-15 15:07

    Leuk! Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar keukens die ik nog niet (genoeg) ken, dus ik doe graag mee aan de winactie 🙂

  4. 17-09-15 15:13

    Zo leuk!! Ik doe heel graag mee voor een lieve vriendin die echt gek is op Japan en de Japanse keuken! Dit is zo`n leuk cadeau om te geven op haar vrijgezellenfeest om zich vast voor te bereiden op de huwelijksreis naar Japan :-)!

  5. 17-09-15 15:14

    Ah deze zou ik zo graag willen winnen! Een paar maanden geleden ging ik mijn vriend opzoeken tijdens zijn backpack-reis. We zouden elkaar treffen in China, maar na een uur wachten in China kwam ik tot de ontdekking dat hij vast zat in Japan vanwege een verkeerd visum. Een ontzettend duur grapje voor mij (ik vloog de volgende dag nog naar Japan, met een ticket die duurder was dan het ticket Nederland – China). Maar ooh wat was ik blij met dit land. Japan is zo ontzettend mooi en heb daar echt een geweldige tijd gehad. Het eten is overheerlijk en ik zou het geweldig vinden om mijn vriend te kunnen verrassen met een paar maaltijden uit dit boek!

  6. 17-09-15 15:22

    Wat een leuke winactie voor Recepten uit Tokyo; ik doe mee! Onze 7-jarige dochter wil heel graag een keer naar Japan voor het eten, maar als we dit boek hebben, kunnen we Japan misschien een beetje naar ons laten komen…
    Groetjes & succes met kiezen ;-)!

  7. 17-09-15 15:24

    Een vriendin van mij gaat in 2016 voor een internship voor 6 maanden naar Japan (Tokyo). Qua eten is zij echt een ramp, want ze lust niet erg veel. Dit lijkt mij de perfecte manier om haar alvast voor te bereiden op het Japanse eten!

  8. 17-09-15 15:24

    Wat ziet dit er allemaal geweldig uit! Het water loopt nu al in mijn mond.

  9. 17-09-15 15:26

    Lijkt me een prachtig kookboek met oa mooie inspiratie om mijn bentoboxen weer eens te vullen.

  10. 17-09-15 15:39

    Lijkt me een geweldig boek en een welkome uitbreiding van de “keukens” waar ik al kennis mee heb gemaakt.

  11. 17-09-15 16:02

    hallo ,ik ben compleet gek op de japanse keuken en zou heel graag dat kookboek winnen ;mvg

  12. 17-09-15 16:37

    dit ziet er zo leuk uit! Ik wil al langer experimenteren met de Japanse keuken maar ik blijf toch altijd bij mijn veilige stamppotjes of Italiaanse keuken . Dit zou een mooi begin zijn voor mijn culinaire avonturen met stokjes (buiten de restaurants haha). Liefs een groot fan van je blog X

  13. 17-09-15 17:10

    Aah super tof! Ik houd van eten, ja ik doe mee!

  14. 17-09-15 17:22

    O ik hoef hier niet veel over te zeggen, het boek spreekt voor zich heeeerlijk.Dus zeg ik YES heel graag.

  15. 17-09-15 17:29

    Het lijkt me echt een heerlijk boek! Hoorde er van een andere Blogger ook al goede verhalen over :). Jouw foto ziet er iig weer heerlijk uit!

  16. 17-09-15 17:32

    Hoi wat zou t geweldig tof zijn om ditsuper gave kookboek te winnen. Ik als mega kookgek ben altijd opzoek naar nieuwr gerechten en net t stukje lezende zit ik hier kwijlend op de bank. Kan niet wachten om t zelf uit te proberen

  17. 17-09-15 17:46

    Klinkt goed en je foto’s zien er weer prachtig uit!

    Ik zie het wel zitten om dat boek te winnen 🙂
    Na die twee heerlijke recepten die ik vorige week van je probeerde zijn wij hier thuis helemaal into de Aziatische gerechten! 😉

    Groetjes!

  18. 17-09-15 17:51

    Oeh ik doe graag mee!!! Wil heel graag een keer naar Japan, maar helaas laat mijn studentenbudget (en mijn eindeloze travel bucketlist) dat op dit moment nog niet toe. Hopelijk kan ik met dit boek alvast de Japanse sfeer proeven!

  19. 17-09-15 19:01

    Ik ben dol op de Japanse keuken en kookboeken! Aangezien een Japans kookboek nog in mijn collectie ontbreekt, wil ik dit boek supergraag winnen! Lijkt me ook echt een boek met authentieke recepten.

  20. 17-09-15 19:46

    Ik zou dit broek graag winnen. Het ziet er allemaal heerlijk uit!

  21. 17-09-15 19:50

    Lijkt me een heel bruikbaar kookboek met ook gewone doordeweekse gerechten. Ik vind het erg leuk om Japanse gerechtjes te maken en zelfs mijn man begint het leuk te vinden. Ik hoop dus dat we samen aan de slag kunnen met dit mooie boek!

  22. 17-09-15 19:53

    Een leuk kookboek. Ik ben mij pas beginnen verdiepen in de Japanse keuken en wil dus ook meedoen met de wedstrijd.

  23. 17-09-15 22:03

    Mmmmm, alleen al de foto’s….

  24. 17-09-15 22:30

    Heerlijk. Ik doe graag mee.

  25. 18-09-15 07:13

    Yumms! Ik schuif alvast aan, count me in 😀

  26. 18-09-15 08:06

    Het lijkt me een prachtig en inspirerend kookboek, ik doe graag mee! 🙂

  27. 18-09-15 08:42

    Ik volg je al superlang op instagram en ben altijd onder de indruk van je kookkunsten (en lieve katten en mooie tats)! Misschien dat ik het ook kan als ik dit mooie boek zou hebben met lekkere recepten!

    Liefs Wiet @wietzle

  28. 18-09-15 09:23

    Heel leuk ziet er heel lekker uit kan niet wachten tot ik het ook kan bereide ik hou van Japans eten hmmmmmm

  29. 18-09-15 10:06

    Zomg! Heel mooi boek, en ik heb altijd al meer ‘alledaags’ Japans willen leren koken. Als ik niet win koop ik ‘m (al hoop ik niet dat dat me diskwalificeert ;).

  30. 18-09-15 10:37

    Leuke revieuw. Ik kook regelmatig gerechten van Ching he Huang, maar zou het leuk vinden om eens Japans te koken. Zou graag de verschillen in kookstijl willen ontdekken.
    Ik doe dus graag mee.

  31. 18-09-15 10:43

    Dit is nu een keuken die ik eigenlijk niet ken en nog nooit iets mee heb gedaan. Wat een mooi boek, zou er graag mee aan de slag willen!

  32. 18-09-15 12:06

    Mooi boek. Ik doe mee

  33. 19-09-15 08:11

    Ik heb een haiku geschreven en hoop daarmee dit prachtige boek te winnen!

    Thee over de rijst
    Verrassend, ik ruik de geur
    En krijg meteen trek

  34. 19-09-15 14:30

    Leuk, ik doe mee!

  35. 19-09-15 14:52

    Wederom weer een leuke recensie en maakt mij ook geïnteresseerd naar het boek! Zag het al op Instagram langs komen. Tof! Doe graag mee!

  36. 19-09-15 15:27

    Wat een prachtig boek. Lijkt me leuk om deze te winnen en deze keuken te leren kennen!

  37. 19-09-15 16:45

    Doe graag mee, want ik ben erg benieuwd naar dit boek!

  38. 20-09-15 11:41

    ik doe graag mee, zou dit boek graag willen winnen. vcan de week japans gegeten heerlijk, zou het graag zelf ook japans willen koken. Heerlijk om nieuwe dingen uit te proberen

  39. 21-09-15 11:23

    Gaaf, een Japans kookboek heb ik nog niet terwijl ik juist de Japanse smaken lekkerder vind dan bv de chinese. Ik doe mee. Fingers crossed!!

  40. 21-09-15 15:22

    Leuke review! Het boek ziet eruit als een boek waar ik vaker uit zou koken. Ik hou van hapjes-eten 🙂

Reageer