Review en Winactie: Klassiekers van Paul Hollywood

19 februari 2015

Klassiekers van Paul Hollywood Jullie kennen deze man wel met de strenge blauwe ogen. Paul Hollywood bekend van zijn bakkunsten en the Great British Bake Off. Dit boek Klassiekers van Paul Hollywood – van pastei tot zoete lekkernij hoort bij zijn televisieserie “Pies and Puds”.

Good Cook stelde dit recensie-exemplaar beschikbaar en ik mag 1 exemplaar verloten. Daarover zo meer, maar eerst de boekbespreking!

Het boek is in 3 secties verdeeld en het 1ste deel heet “Deeg”. Dit onderdeel bevat verschillende soorten deeg van zanddeeg tot bladerdeeg en heetwaterdeeg voor onder andere pasteien. Per deegsoort staan stap voor stap foto’s en aan het einde ook wat tips over uitrollen, het bekleden van een bakvorm en blind bakken.

Klassiekers van Paul Hollywood Het 2e deel heeft de titel “Hartig”. Hierin vind je verschillende soorten taarten, pasteien en klein hartig gebak. Bijvoorbeeld: quiche met sjalot, ui en bieslook, wildpastei, ovenschotel met chili & maisbrood en klein gebak zoals empanadas en hartige soesjes met champignonvulling.

Klassiekers van Paul Hollywood Het 3e deel heeft de titel “Zoet”. Hier vindt je verschillende soorten taarten, warme desserts, koude desserts en cakes & gebak. Bijvoorbeeld: treacle tart, kruisbessen-vlierbloesem-crumble, Schwarzwalderkirschtrifle en koffie-eclairs met karamelicing.

Klassiekers van Paul Hollywood Bij een aantal recepten vindt je door middel van foto’s extra uitleg zoals bij deze rum-vruchtenvlaai met een vlechtwerk bovenop.

Klassiekers van Paul Hollywood Ik maakte deze empanadas met kip en chorizo. Het deeg was heel makkelijk om te maken, maar iets lastiger om een mooi gedraaid randje van te maken. Voor een mooiere afwerking kun je beter het boek volgen en met een vork de randen aandrukken.

Klassiekers van Paul Hollywood Ik had nog nooit met chorizo gekookt en de combinatie met kip en krenten is heerlijk. Echt een aanrader!

Klassiekers van Paul Hollywood Ik maakte ook nog deze romige rijstpudding. Een eenvoudig recept waarbij je de meeste ingrediënten door elkaar roert, wat nootmuskaat en boter er op doet en een paar uur in de oven zet. Deze rijstpudding serveer je met wat jam, maar een volgende keer doe ik er denk ik ook wat kaneel door.

“Klassiekers van Paul Hollywood” is een prachtig boek met inspirerende recepten. Met het deel over deeg kun je eindeloos je eigen baksels verzinnen. Ik ga zeker nog meer hartige recepten uitproberen. En wanneer er weer lekker fruit in het seizoen is, ga ik ook meer met het zoete deel aan de slag.

Klassiekers van Paul Hollywood
Paul Hollywood
ISBN: 9789461431158
Uitgeverij: Good Cook Publishing

En dan is het nu jullie moment! Van Good Cook mag ik 1 exemplaar verloten.

Hoe doe je mee?

– Laat onder dit artikel in een reactie weten dat je meedoet. Vul hierbij een geldig e-mailadres in, zodat ik contact met je kan opnemen.
– Dubbele deelnames worden gediskwalificeerd.

Niet verplicht maar wel leuk:

– Volg Nombelina’s Foodblog via Facebook, Twitter of Bloglovin.

Je kan meedoen tot en met donderdag 26 februari 2015, 12:00 uur! De winnaar krijgt persoonlijk bericht via e-mail. Deze winactie is alleen voor verzending binnen Europa.

De winactie is gesloten en de reacties zijn uitgeschakeld.

Via Random.org heb ik een nummer gekozen. En de bijbehorende reactie is van Soraya! Gefeliciteerd en hou je mailbox in de gaten!

random

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Voor het testen van de producten krijg ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf

Dit artikel bevat een affiliate link. Wanneer jij iets koopt via deze link, verdient Nombelina een klein percentage om dit blog te ondersteunen.

Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

42 reacties op Review en Winactie: Klassiekers van Paul Hollywood

  1. 19-02-15 12:18

    Ik kwam hier in de hoop dat je het empanada recept had opgeschreven want het ziet er super uit. Maar als ik deze beauties thuis kan maken en nog veel meer als ik dit boek win, doe ik zeker graag mee aan deze wedstrijd. Ik volg je ook op Twitter @Bieneke, zo kwam ik bij deze post.

  2. 19-02-15 12:23

    Ik wil heel graag meedoen, dit boek lijkt me echt geweldig, ik bak heel graag, maar mocht ik hem winnen dan geef ik hem aan mijn man, omdat ik nu al zeker weet dat hij dan die lekkere empanadas met kip en chorizo gaat maken,(hartig bakken is echt zijn ding)en die lijken me zo lekker. 1 prijs 2 mensen blij 🙂

  3. 19-02-15 12:56

    zou heeeel goed passen bij mn kleine collectie niet doorsnee kookboeken.. eigenlijk een must! En dan heerlijk onder het genot van een wijntje eruit kokkerellen en experimenteren… 🙂

  4. 19-02-15 12:59

    Ik ben dol op bakken en zou graag mee willen doen met de winactie! het boek ziet er nu al veelbelovend uit, bedankt voor deze kans en de fijne review!

  5. 19-02-15 14:12

    Leuk! Ik ben steeds meer aan het bakken, maar het gaat helaas ook vaak mis. Ik zou dit boek goed kunnen gebruiken 😉 ook klinken de empanadas erg goed!

  6. 19-02-15 15:45

    Uiteraard doe ook ik mee! Want mannen bakken ook! 😉

  7. 19-02-15 17:59

    Hej PJ, toffe actie !! Mr.Hollywood is echt n held van me. Van deeg en bakken heb ik bar weinig kaas gegeten, voor mij lijken alle deeg-recepten op elkaar. But he makes everything look so effortless 🙂 Zoals gezegd laatst n pizzadeeg geprobeerd en guess what?! eigenlijk was t super makkelijk 🙂

  8. 19-02-15 18:16

    Ten eerste: leuke review Nombelina! En wat ziet het er heerlijk uit, wel of niet mooi afgewerkt met een vork 😉 De combinatie lijkt me erg lekker ook. Veel plezier met jouw exemplaar sowieso

  9. 19-02-15 18:32

    Klinkt als een heel fijn en lekker boek!

  10. 19-02-15 18:48

    Wow lijkt me een super boek! Ik doe zeker mee 🙂

  11. 19-02-15 19:03

    Oe, Paul Hollywood! Veel van gehoord, nog nooit wat van gemaakt. Shame on me!
    Dus ik doe graag mee 🙂

  12. 19-02-15 19:32

    Ik doe ook graag mee! Gisteren nog een boek vol empanada-recepten toch maar weggelegd, maar uit het oog is niet uit het hart (of hoofd).. misschien een goede keuze, omdat ik binnenkort wellicht de empanada uit dit boek ga maken, als ik het mocht winnen 🙂

  13. 19-02-15 20:11

    Jaaaa wat een geweldig boek. Bakken is my guilty pleasure, wil graag aan de slag en lekker bakken in Breda!

  14. 20-02-15 06:29

    Ik doe mee! Wat ziet het boek er leuk uit! Prettig dat er veel hartige recepten in staan, daar ben ik toch wat meer van dan van de zoete recepten. Al ziet die rijstpudding er ook echt SUPER lekker uit! 🙂

  15. 20-02-15 16:02

    Beste,
    Graag had ik deelgenomen aan deze wedstrijd. Ik hoop deze keer iets te winnen want mijn geboortedag vrijdag de dertiende heeft me nog maar weinig geluk gebracht in het leven.

  16. 20-02-15 21:35

    wat zou het leuk zijn dit boek te winnen, mijn meiden
    en ik zijn dol op bakken en zijn vorige boek staat
    hoog op ons verlanglijstje. Maar als we dit zouden
    mogen winnen… dat zou geweldig zijn.

    groetjes,
    Nancy, Lisanne en Fleur

  17. 20-02-15 21:36

    Hoihoi!

    Ik zou ook graag meedoen aan de verloting! Ik bak supergraag, vooral zoete dingen, ideaal voor een zondags ontbijtje/brunch ;-)…

  18. 21-02-15 10:17

    Ohhh deze man mag mij met zijn mooie blauwe ogen best leren om een koekje van eigen deeg te maken 🙂 ben een bakmuts dus dit boek is zeer welkom!

  19. 21-02-15 10:32

    Die empenada’s zien er heerlijk uit, PJ! Ik doe graag mee met de winactie. Ik volg je overal al

  20. 21-02-15 10:44

    Ik heb zijn boek ‘Bread’ en ben echt heel blij met zijn recepten. Al het brood wat ik heb gebakken aan de hand van dit boek zijn heerlijk. Dus ga ik graag door voor de klassiekers! Wel weer in voor wat nieuw bakinspiratie en je Empanada’s zagen er fantastisch uit.

    Ik ga duimen! 😉

  21. 21-02-15 10:51

    Ik ben fan! Ik doe graag mee aan deze winactie. 🙂

  22. 21-02-15 11:08

    Wat een leuke actie! Ik ben zelf niet zo’n bakkoningin, maar mijn beste vriendin wel! Ik doe dan ook graag mee om deze te winnen als verrassing voor haar! 🙂 Ze heeft het broodboek al, en altijd als ik langskom staat er versgebakken brood op me te wachten! Heerlijk!

  23. 21-02-15 12:39

    Ik ben gek op bakken, mijn dochter ook, dus de oven maakt hier wat uurtjes!
    Geweldig boek lijkt me, win het graag.
    Die empanadas met kip en chorizo zien er uit om in te bijten.
    Ik volg je op Bloglovin en like op FB.
    groeten,
    Grete Karina

  24. 22-02-15 07:32

    Wat een mooi boek! Natuurlijk zou ik hem graag willen winnen, maar in dit geval niet voor mezelf. Mijn broer heeft sinds kort een eigen huis en daarbij voor het eerst een goede eigen oven. Hij roept steeds dat ik bij hem wat moet komen bakken, omdat hij er zelf nog niet handig mee is. Het zou super leuk zijn om samen met hem een eerste recept uit dit boek te maken om hem er daarna zelf mee aan de slag te laten gaan. Zo leert hij er ook nog wat van 😉

  25. 22-02-15 12:51

    Ik ben dol op Paul Hollywood!
    Zijn kookboek winnen zou ik super vinden 😀

  26. 22-02-15 13:01

    Zonde om zo’n kookboek in je boekenkast te zetten, het is toch veel leuker als Paul je aankijkt 😉
    Zou graag zijn boek winnen!

  27. 22-02-15 14:11

    Erg leuke actie! Een boek dat ik graag zou willen hebben.

    Ik volg je natuurlijk al een tijdje via bloglovin!

    Groetjes Leanne

  28. 22-02-15 16:27

    Wat een heerlijk klassiek kookboek, het ziet er ook allemaal uit alsof het uit oma`s keuken gekomen kon zijn! Echt super, ik doe heel graag mee! (ik volg je via bloglovin)

  29. 22-02-15 20:36

    I’m in!! Zal ik de oven al voorverwarmen?

  30. 23-02-15 10:52

    Ik vind dit zo’n leuke man, The Great Britisch Bake Off is ook zo leuk. Ik ben benieuwd naar dit boek en zou deze graag winnen om mijn kookboekcollectie te beginnen. Ik hou van koken en experimenteren met mijn eigen variaties!

  31. 23-02-15 13:58

    Ohhh wauw, jouw empenada’s zien er mooi uit! En wat een prachtig boek, ik doe graag mee met je winactie. Ik volg je al via verschillende kanalen 🙂

  32. 24-02-15 15:10

    Ik wil zeker meedoen!! Heb zijn andere boek ook in de kast staan en heb al een aantal succesvolle broden mogen bakken. Met dit boek erbij kan ik iets meer variëren. Duimen dan maar….

    Liefs, Dieuwertje

  33. 24-02-15 23:17

    Ja, ik wil ook mee doen.
    Ik ben dol op engelse pies & pasty’s

    Groetjes Emiel

  34. 25-02-15 11:45

    Jaaaaa ik kan hier iemand zo blij mee maken.
    Ik doe graag mee!

  35. 25-02-15 11:52

    REVIEW EN WINACTIE: KLASSIEKERS VAN PAUL HOLLYWOOD BOEK!

    Ik wil heel graag hebben boek : koken.
    Ik vind wel interassante om hoe koken maken!

    Met een vriendelijke Groeten, Jori Eradus

  36. 25-02-15 12:11

    De man die zo tot de verbeelding spreekt bij de GBBO. Ik moet zeggen dat ik nog nooit een boek van hem in handen heb gehad. Het wordt hoog tijd dat daar verandering in komt, bovendien kan je nooit genoeg inspiratie in je boekenkast hebben staan! 🙂 Ik sta te popelen om nieuwe dingen te leren bakken!

  37. 25-02-15 14:31

    Yep, nog net op tijd gezien. Ik maak heel graag kans op dit boek.

  38. 25-02-15 16:05

    Och, och, ik neem graag deel want… een mens kan nooit teveel kookboeken hebben en een foodblogger al zeker niet. Dan zou ik er ook een leuke review kunnen over schrijven en receptjes kunnen uit maken om mijn lezers te laten meegenieten!

  39. 25-02-15 16:13

    Niet alleen voor de heerlijke recepten, maar zeker ook voor die prachtige blauwe ogen! Is toch geweldig dat je iedere keer dat je dit boek pakt om er wat lekkers uit te maken eerst nog even in die blauwe mag kijken.
    Volgens mij gaat er dan zeker geen recept meer fout…of juist wel. Ik wil het wel uitproberen!!!

  40. 25-02-15 17:53

    Wat een heerlijk boek lijkt het me! Heb zijn boek over brood, maar deze lijkt me onwijs handig voor al die klassiekers!

  41. 25-02-15 19:17

    Op het nippertje! Ik zou het boek van Paul heel graag willen hebben.

  42. 25-02-15 20:30

    Leuk, ik doe graag mee, al was het maar omdat deze mooie blauwe ogen zo fantastisch
    matchen met de bordjes op de keukenplank :-p
    Zijn recepten kloppen altijd en het is een feest om ze te bakken .. En eten natuurlijk!

    P.s. Succes met de actie en jouw mooie blog