Kip met gerookte paprika glaze

11 juli 2012

Kip met gerookte paprika glaze Gisteren had ik een beetje een baaldag met koken. Bijna niks wilde lukken. Gelukkig lukte de kip wel al kreeg ik het niet zo mooi op de foto.

Via internet ging ik op zoek naar een recept met gerookt paprika poeder. Ik had het eindelijk in huis, maar wist eigenlijk niet waar ik het in wilde gebruiken. Ik vond deze, die ik wel wilde proberen. Ik heb de hoeveelheden en methode aangepast en gebruikte geen citroensap.

Ingrediënten voor 6 drumsticks:
6 drumsticks
2 el milde mosterd
1 el honing
1/2 el gerookt paprikapoeder (zoet)
20 gram gesmolten boter
evt peper/zout
Neutrale olie om te bakken

Meng voor de glaze/marinade de mosterd, honing, paprikapoeder en gesmolten boter tot een glad mengsel. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Ik was het vergeten, maar miste het niet in het uiteindelijke resultaat.

Omdat mijn oven er lang over doet voordat iets bruin wordt, bak ik de drumsticks eerst aan in een pan in een klein beetje olie. Volgens het originele recept hoeft dit overigens niet. Na het bruinen in de pan, leg ik ze in een ovenschaal doe er wat van de glaze overheen en bak 25 min op 200C in het midden van de oven. Na 25 min keer ik ze om, doe er weer wat glaze op en bak nog een keer 25 minuten.

Lekker makkelijk receptje, je proeft een beetje van de mosterd en dan de heerlijke smoky paprika die het een beetje een bbq smaak geeft.

Ik wilde er gevulde zoete aardappel bij maken, maar dat ging niet helemaal als gepland. Mijn backup was aardappel salade, maar de aardappels die ik gebruikte waren daar niet echt geschikt voor. Volgende keer beter!

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

2 reacties op Kip met gerookte paprika glaze

 1. 13-07-12 00:58

  Drumsticks, nom nom nom!
  Ik gebruik hier ook vaak (niet gerookte) paprikakruiden voor en dan onder de grill. Delicious!

  • 13-07-12 11:42

   Ook lekker :). Gebruikte voor geroosterd vlees of groenten ook wel eens een mengsel van gewoon paprikapoeder met knoflook en kerriepoeder.

Reageer