Getest: Koop een koe

24 november 2015

Koop een koe Een aantal maanden terug ontving ik van Koop een koe een proefpakket.

Wellicht heb je al eens van ze gehoord. Je koopt een deel van een koe en wanneer de teller op 100% staat is de koe verkocht. Deze wordt dan geslacht en verzonden nadat het vlees 2 weken heeft gerijpt. Volgens de site duurt het maximaal 4 weken tussen bestelling en levering.

Koop een koe Via gekoeld transport krijg je het pakket thuis geleverd. Op de site kun je de inhoud van de verschillende soorten pakketten bekijken.

Koop een koe Hierboven zie je wat er allemaal in mijn pakket zat. Verschillende soorten biefstuk, stooflappen, rosbief, gehakt, hamburgers en worst.

Wat heb ik er mee gemaakt?

Met de hamburgers maakte ik Italiaanse burgers op een getoast brioche broodje met ingelegde ui, een sausje van geroosterde snacktomaatjes en mozzarella.

Koop een koe De saus van geroosterde tomaatjes maakte ik als volgt.

Halveer 20 snacktomaatjes, besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Rooster ze 50 minuten op 150°C. Maal ze daarna met een staafmixer of keukenmachine tot een puree samen met 1-2 eetlepels olijfolie.

Koop een koe Maak het broodje af met een plak mozzarella en je hebt een heerlijke burger. In de burgers zelf zat wat zongedroogde tomaat die er goed bij paste.

A photo posted by PJ – Nombelina (@nombelina) on

De kogelbiefstuk aten we met een heerlijke champignonroomsaus, salade en zelfgemaakte frieten.

Ingrediënten voor de saus:
125g kastanjechampignons, in plakjes gesneden
2 takjes tijm
30ml tawny port
125g crème fraîche
peper en zout

In een pan met vleesaanbaksels de champignons sauteren samen met de takjes tijm. Deglaceren met de port, waarna je deze even goed laat uitkoken. Voeg de crème fraîche toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Ontzettend lekker en heerlijk mals vlees.

A photo posted by PJ – Nombelina (@nombelina) on

Van het gehakt maakte ik onder andere deze lasagne en met minute steak maakte ik ook nog beef stroganoff.

Wat vind ik van de Koop een koe?

Ik ben erg tevreden over de Koop een koe producten. Het vlees kwam netjes verpakt aan, was van erg goede kwaliteit en smaakte goed. Alleen de runderworst vond ik wat tegenvallen, niet vanwege de kwaliteit, maar omdat er aan smaakmakers alleen wat peper en zout in zat.

In het luxe pakket vind je onder andere nog entrecote, côte de boeuf en bavette. Door de minder standaard stukken vlees vind ik deze wat interessanter dan het gewone pakket.

Het grote nadeel voor ons, maar wellicht voor anderen een voordeel, is de grootte van de pakketten waarbij je redelijk wat ruimte nodig hebt in de vriezer. Omdat ik voor dit blog, en voor onszelf, heel uiteenlopende gerechten kook, heb ik een structureel gebrek aan ruimte in de vriezer. Toch zou ik nog graag eens het luxe pakket proberen en wellicht ook een keer een Koop een varken pakket.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tags: ,

Geschreven door:

Liefhebber van eten, katten, puppies en boeken.

Volg mij op Twitter of de Nombelina's Foodblog pagina op Facebook voor het laatste nieuws.

1 reactie op Getest: Koop een koe

  1. 25-11-15 20:58

    Ja, mijn opa en oma hebben deze ook een keer uitgeprobeerd en ze waren ook laaiend enthousiast! Het is gewoon zo fijn om te weten dat je stukje vlees een goed leven gehad heeft!

Reageer